Medarbejdere

Lad ikke nedsat hørelse gå ud over dit arbejde

Hver 10. person i arbejde lider af nedsat hørelse. Det påvirker arbejdet, møder og det sociale på arbejdspladsen. Det kan være et tabu at snakke om, og det kan i værste fald føre til stress eller depression, som gør, at man ikke længere har mulighed for at arbejde i samme grad som før. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved problemet.

Hvad betyder det for arbejdet?

Det kan være meget forskelligt, hvilken betydning det har for arbejdet, at man har nedsat hørelse. Det er vigtigt at anerkende, at nedsat hørelse anses som en funktionsnedsættelse, som man skal tale med sin arbejdsgiver om. Det kan ofte kræve flere pauser, da hjernen arbejder på højtryk for at lytte til, hvad der foregår omkring en. Et problem er også, at det er svært at have samtaler med mere end to personer. Det kan betyde store problemer i mødesituationer eller andre større forsamlinger på arbejdet. Oticon forsøger at hjælpe personer med hørenedsættelse.

Oticon – trådløse hjælpemidler

Oticon blev stiftet i 1904. Siden da har de haft et ønske om at forbedre livsglæden hos hørehæmmede. Det skal ikke være så besværligt at være hørehæmmet, og man skal have lov til at nyde livet lige så meget som alle andre. Derfor har de designet en lang række innovative høreløsninger, som giver den bedste forudsætning for en normal hverdag. Oticon er førende indenfor netop denne genre af kvalitetsstærke høreløsninger. Du kan derfor nemt stole på, at Oticon vil hjælpe dig.

Oticon har en særlig populær serie kaldet connectline. Denne serie består af en lang række nyttige, smarte produkter. Serien består blandt andet af TV-adaptere, telefonadaptere, remote control, connectclip og mikrofon. Produkter der kan tilkobles ting, du bruger meget i hverdagen og gør det nemmere at bruge disse produkter. Det kan betyde, at telefonmøder med arbejdet bliver meget nemmere og mere overskueligt for dig. Princippet er, at enhederne tilsluttes dit høreapparat og derved nærmest forvandler dit høreapparat til et multifunktionsdygtigt headset. Det mest populære produkt i serien er connectclip, som er en trådløs mikrofon.

Søg hjælp

Mange personer med hørenedsættelse har store problemer på arbejdet. De føler, at de har svært ved at følge med i, hvad der sker omkring dem, og de er nødsaget til at isolere sig for, at de kan koncentrere sig. Lyd forstyrrer dem og får hjernen til at arbejde på et unødvendigt højtryk. Oticon kan hjælpe dig med at deltage mere aktivt i situationer, hvor nedsat hørelse tidligere har været et problem. Det vil gøre din hverdag væsentlig lettere, og du vil være knap så træt, når dagen er omme. Det er dog samtidig vigtigt, at du tager en snak med din arbejdsgiver og personer tæt på dig i hverdagen, såsom familie og kollegaer. Du må gerne bede om mere ro, du må gerne bede dem snakke tydeligere og langsommere. Det kræver større hensyn, men Oticon vil gerne hjælpe med at gøre disse behov mindre. Tag styringen i dit eget liv og overvind din hørenedsættelse.