Medarbejdere

Tips til annonsering på SoMe

Er du på udkig efter et nyt job, eller lurer du bare jobmarkedet engang imellem for at se, om drømmejobbet af en eller anden grund skulle være slået op for nylig?

Når du skal søge et nyt arbejde, er din jobansøgning og dit CV det første, der møder virksomheden, hvor du søger et job. Det er dit førstehåndsindtryk, og derfor er det vigtigt, at du sælger dig selv så godt som overhovedet muligt. Selvfølgelig skal du heller ikke oversælge dig selv, da det hurtigt vil blive tydeligt til en eventuel samtale, om du har talt dig selv og dine evner for meget op og derfor ikke kan leve op til dem. Det handler om, at du skal sælge dig selv som fagperson, men også som den du er. Der kan være mange årsager til at søge et nyt job eller et job mere, udover det du har i forvejen. Hvis du for eksempel er blevet skilt, kan du opleve, at det pludselig er mere småt med pengene, fordi pengene bare rækker længere, når man er to til at betale.

Her har https://pengepartner.dk/ lavet en guide til, hvordan du kan få styr på økonomien efter en skilsmisse. En mulighed kan være at søge et job mere eller et job med flere timer eller bedre løn. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skriver en god jobansøgning og får lavet et overskueligt CV med alle dine kvalifikationer så læs med her.

Gode råd til jobansøgningen og dit CV

Som sagt handler en god jobansøgning om, at du sælger dig selv, men uden at det bliver for tydeligt. Du skal fremhæve din gode egenskaber både som menneske men især som fagperson. Du skal fortælle virksomheden, hvad du kan bidrage med, og hvordan du kan skabe værdi for dem. Udover at du skal fortælle din gode egenskaber, lægger mange virksomheder også vægt på, at du kan se indad og fortælle dem om nogle af de ting, som du er mindre god til.

For at vende dine såkaldte svagheder til styrker kan du fortælle dem, hvordan du gerne vil udvikle dig selv og lære noget nyt, så du i fremtiden kan skabe endnu mere værdi for virksomheden. Dit CV skal afspejle, hvad du har lavet af relevante ting i din fortid. Det er ting som uddannelse, jobs, kurser, og hvad der ellers kan være relevant for det job, du søger. Et CV skal være overskueligt, og det skal kunne give modtageren et hurtigt overblik over, hvad du har af tidligere erfaring med faget og jobbet.

Du kan vælge at uddybe de væsentligste punkter i dit CV for at fremhæve de erfaringer, som taler mest ind i det job, du vil søge.

Omstillingsparat

En analyse af Iværksætteri i Danmark viser, at iværksætteri er en vigtig del af vækst- og innovationsgrundlaget for dansk erhvervsliv. I små iværksættervirksomheder er det vigtigt, at man som medarbejder er meget omstillingsparat og klar på uforudsete opgaver og udfordringer. Hvis det er en kvalitet, som du indeholder og godt kan lide at arbejde med, så kan det være en god ide at fremhæve netop dette i din ansøgning.

Selvom antallet af iværksættervirksomheder er faldet, er det alligevel kvaliteter, der sættes pris på ude i erhvervslivet. Verden og brancher er mere omskiftelige end nogensinde før, og derfor sætter mange virksomheder også krav til, at deres medarbejdere kan være det og være klar på hurtige skift. I en jobansøgning handler det om at være ærlig, så hvis du er klar på udfordringer, som kan komme hver andet øjeblik og ud af det blå så fortæl det tydeligt til virksomheden.

Hvis du derimod ikke er til det omskiftelig job, så skal du selvfølgelig ikke fremhæve det som en af dine stærkeste sider.