Medarbejdere

Så mange er i dag medlem af a-kasser

Der kan næppe være nogen tvivl om, hvorfor det som lønmodtager, og endda også selvstændig, er vigtig at være medlem af en a-kasse. Vidste du, at 7 ud af 10 danskere, som er aktive på arbejdsmarkedet, er medlem af en a-kasse?

Egentligt er tallet ikke særligt højt, for der sidder 3 ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet, som i tilfælde af fritstilling ikke vil have mulighed for at få en indkomst, når deres opsigelsesperiode er udstået – og det er mange. Alligevel har antallet af dagpengeforsikrede danskere lagt stabilt svingende mellem 71 – 72 % fra 2009 – 2013, og tallet ser ikke ud til at ændre sig synderligt i fremtiden.

Der er ikke nogen egentlig forklaring på, hvorfor de resterende danskere på arbejdsmarkedet endnu ikke har meldt sig ind i en a-kasse. Det kan enten være, fordi man føler sig sikker på sin arbejdsplads og ikke tror, man kan blive fritstillet, eller fordi man synes, at kontingentet er for dyrt. Du skal nemlig regne med at lægge mellem 1500 DKK – 2500 DKK hvert kvartal, for at opretholde dine medlemsgoder som medlem af en a-kasse.

Du indbetaler pengene som betaling for de services din a-kasse yder samt potentielle dagpenge, du kan få, i tilfælde af at du mister dit job. Mange a-kasser oplever dog et lettere frafald i kraft af den nye dagpengereform, hvorfor nogle danskere har mistet retten til at modtage dagpenge og dermed har meldt sig ud, således de ikke indbetaler til ingen verdens nytte.

Derfor er det vigtigt at være medlem af en A-kasse

Det er ingen hemmelighed, at det kan være en dyr fornøjelse at være medlem af en a-kasse, men ikke desto mindre er det en god sikkerhed at stille for sig selv. Som medlem af en a-kasse får du nemlig stillet en økonomisk sikkerhed, dagpenge, såfremt du skulle blive ledig. En anden fordel ved at være medlem af en a-kasse er, at du som ledig får adgang til en lang række forskellige kurser til at tjene penge, arrangementer, hjælp til ansøgninger og meget mere. Desuden får du typisk også mulighed for at få rådgivende samtaler og sparring om dine fremtidsplaner, så du kommer godt videre i dit professionelle liv.

Hvis du er studerende, kan du blive kontigentfritaget, men stadigvæk opspare anciennitet som medlem af en a-kasse, mens du læser. Når du så er færdig med dit studie, bliver du betalende medlem og får de samme fordele, som et almindeligt betalende medlem får. A-kassen kan også hjælpe dig på vej ud i dit første fuldtidsjob som nyuddannet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.