Diverse

Gode grunde til at være medlem af en a-kasse

Sidder du med overvejelserne om hvorvidt du bør melde dig ind i en a-kasse, så er du havnet på den helt rigtige artikel. Her vil vi nemlig gennemgå nogle af de gode grunde til, at du bør vælge at melde dig ind. Gode grunde findes der nemlig masser af, og derfor synes vi også, at det er vigtigt, du gør overvejelserne til handling og melder dig ind.

Det er aldrig sjovt pludselig at stå uden et arbejde og en fast indkomst. De faste udgifter skal stadig betales, og det kan være en kæmpe udfordring, hvis ikke man månedligt får nogle penge indbetalt. Det er netop her, hvor en arbejdsløshedskasse er en essentiel del af danskernes sikkerhedsnet.

Optjen anciennitet for at kunne indgå i dagpengesystemet

Dagpengesystemet er sådan bygget op, at du skal have været medlem af en a-kasse i minimum 12 måneder (før ledighed), før du kan få udbetalt dagpenge.

Det er vigtigt at understrege, at dagpengesatsen er statsreguleret. Det betyder også, at du ikke som sådan får nogle fordele her (som eksempelvis større økonomiske udbetalinger) ved at vælge en dyr a-kasse. Uanset hvilken arbejdsløshedskasse du er medlem af, vil du få det samme udbetalt.

Sidder du derfor med kraftige overvejelser lige nu, så bør du beslutte dig hurtigst muligt, da hver dag tæller i din jagt på nok anciennitet. Det giver en ro i maven og følelse af sikkerhed, når først du ved, at du vil få en månedlig indkomst til trods for ledighed. Selvom den højst sandsynligt er markant lavere, end den løn, som du normalt fik, så vil det kunne række rigtigt langt i forhold til de faste udgifter.

Få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet

En af de vigtigste egenskaber, som en arbejdsløshedskasse har, er at hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Det er ikke rart for dig at være arbejdsløs i længere tid, og derfor sætter a-kasser alle ressourcer ind på at få dig tilbage på markedet igen. Dette sker ved flere forskellige tiltag, som kan variere alt afhængigt af hvilken a-kasse, du vælger.

Ofte vil dyrere a-kasser have endnu flere tilbud til dets medlemmer end de billigere. Se eksempelvis denne hjemmeside, hvor du kan se nogle af de a-kasse tilbud, der måske har relevans for dig.

Er det en vigtig parameter for dig, at du kan få hjælp med følgende:

  • Udarbejdelse af det optimale CV
  • Juridisk hjælp i forbindelse med ansættelse
  • Karriererådgivning
  • Rådgivning indenfor jobsamtaler

Så skal du nok forvente, at dit månedlige kontingent bliver lidt højere, end hvis du springer over disse services.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.