Medarbejdere

Ens arbejdstøj har en høj signalværdi

Arbejdstøj har ikke kun en praktisk funktion i hverdagen, det giver også et professionelt indtryk og har en høj signalværdi for virksomheden, når medarbejderne bærer ens arbejdstøj

De fleste tænker nok, at arbejdstøj mest af alt har en praktisk funktion, og det skal det naturligvis også have. Men det er bestemt heller ikke en dårlig idé at bruge god tid på at vælge det helt rette arbejdstøj, der viser, hvem I er, og sender et positivt signal til jeres kunder.

Vælg det rette arbejdstøj til branchen

Når det kommer til at vælge arbejdstøj til medarbejderne, er der mange veje at gå. Der er nemlig både et væld af webshops og fysiske butikker, der bugner af forskelligt arbejdstøj og sikkerhedssko til arbejdsbrug. Derfor gælder det ikke om bare at smutte ud og købe det første og det bedste, man ser. I skal nemlig grundigt overveje, hvad der passer til den type arbejde, som medarbejderne udfører, men også hvilke muligheder der er med tøjet.

Først og fremmest bør I derfor tage stilling til, om I skal have noget ens arbejdstøj, hvor der er mulighed for at få trykt logo og andre relevante informationer om virksomheden på. Det er altid en fordel at have logo og eventuelt telefonnummer, hjemmeside og lignende trykt på arbejdstøjet, så I nemt kan synliggøre, hvem I er, over for potentielle kunder.

Dernæst gælder det naturligvis også om at vælge noget arbejdstøj, der er behageligt at have på, er slidstærkt og sikrer god bevægelighed. Tøjet må ikke sætte begrænsninger for medarbejderne, men derimod skal det give dem de bedste forudsætninger for at kunne udføre deres arbejde på bedste vis. Overvej derfor, om det er nødvendigt, at medarbejderne er varmt klædt på, har mulighed for at opbevare mindre redskaber i lommer på tøjet, har brug for ekstra synlighed med reflekser og lignende. Tænk alle behov ind fra starten, så medarbejderne får noget ens arbejdstøj, der både er flot, behageligt, funktionelt og slidstærkt.

Find alt, hvad medarbejderne har brug for inden for arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj her. Udvalget er stort, og der er noget til enhver branche, så I vil helt sikkert kunne finde det rette arbejdstøj til jeres medarbejdere.

Gør det tydeligt, hvem I er

Når I er i en branche, hvor det er relevant for medarbejderne at bære noget bestemt arbejdstøj, vil det være ærgerligt, hvis I ikke sørger for at gøre så meget som muligt ud af virksomhedens arbejdstøj. Ét er at sikre, at medarbejderne får noget arbejdstøj i en høj kvalitet, der er slidstærkt og sikkert for dem at arbejde i. Men en anden vigtig grund er, at I kan synliggøre, hvem I er.

Når alle medarbejdere bærer ens arbejdstøj med logo, er det tydeligt for enhver, hvem I er, og dermed også lettere at huske. Det giver større chance for, at netop jeres virksomhed bliver taget op til overvejelse, når nogen er på jagt efter en professionel virksomhed til at udføre en bestemt opgave. Ens arbejdstøj skaber desuden en fælles identitet og styrker virksomhedens profil, da det er med til at give potentielle kunder et professionelt indtryk helt fra starten.

Virksomhedens identitet handler dermed ikke kun om, hvad det er, man gør, men også om, hvordan medarbejderne er med til at repræsentere virksomheden. Det skaber derfor en rigtig høj signalværdi, når alle medarbejdere er ens klædt og med til at signalere professionalisme, autoritet og troværdighed.

Det er naturligvis ikke alle brancher, det giver mening for at bære ens arbejdstøj, men dog er det vigtigt at tænke på, at alle erhverv har uniformer. Derfor er det altid en god idé at overveje grundigt, hvilken signalværdi man sender med det tøj, man har på, når man er på arbejde. Det er ikke kun det arbejde, man udfører, men bestemt også den udstråling, man har, som siger noget om ens troværdighed, autoritet og professionalisme.